Tina Linnelyst

Hvor kan et barn få hjælp i en skilsmisse?

Mange børn har svært ved at fortælle deres Mor eller Far, hvad de virkelig ønsker i forhold til bopæl og samvær. Det kan derfor være rigtig svært at træffe beslutning om, om der skal være deleordning eller måske en 9/5 ordning, så der opnås en mere fast base.

Mange børn er nervøse for at skuffe eller gøre en af forældrene kede af det. Det sætter børnene under pres Det kan være svært for forældrene selv at hjælpe børnene i situationen.

Der findes tilbud til børn om samtaler og rådgivning – både i Familieretshuset og i din egen kommune.

Flere tilbud er forebyggende. Det vil sige, at der ikke behøver at være startet en sag i Familieretshuset eller andre steder, for at børnene kan få støtte og hjælp.

På hjemmesiden www.migimidten.dk kan børn orientere sig om, hvad Familieretshuset kan hjælpe med. Der er også information om Børnenes Skilsmissetelefon samme sted.

I Gentofte Kommune er der mulighed for at møde op eller ringe til kommunen helt anonymt med spørgsmål. Dette kaldes Åben Anonym Rådgivning.

I Åbne Anonym Rådgivning tilbydes samtaler og andre former for støtte. Børnene behøver ikke at give oplysninger om hverken sig selv, sine forældre eller hvilken skole de går på. Tilbuddet er gratis.

Link til kontaktoplysninger finder du her:

https://www.gentofte.dk/boern-og-unge/boern-og-unge-med-saerlige-behov/familiecentret/aaben-anonym-raadgivning/#Hvad-er-jeres-kontaktoplysninger-

Der er tilsvarende tilbud i andre kommuner, hvor børn kan tale frit med en voksen, der har en familieterapeutisk uddannelse.